Profesoara Mariana Bereczki și-a păstrat funcția de director al Colegiului Național “Grigore Moisil” din Onești, deși a picat concursul organizat de Inspectoratul Școlar al județului Bacău, pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar.

Mariana Bereczki, soția fostului deputat oneștean Endre Bereczki (din partea PSD), a fost declarată respinsă după ce a obținut un punctaj modest la proba scrisă (29,375). Constestația depusă de Mariana Bereczki nu a schimbat cu nimic datele problemei, punctajul obținut de acesta în primă fază fiind menținut și după recorectarea lucrării.

beretskiLa Art. 19 alin. (13) din Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar se precizează faptul că “dacă nu există un alt candidat admis, funcția rămâne vacantă”.

Deși toată lumea se aștepta ca Mariana Bereczki să predea conducerea de la “Grigore Mosil” unui alt coleg, care să asigure interimatul, acest lucru nu s-a întâmplat. Nici de la Inspectorat nu a venit o decizie în acest sens, așteptându-se, probabil, rezultatul alegerilor parlamentare de pe 11 decembrie.

“Nu comentez profesionalismul doamnei Bereczki, știu doar că, din moment ce a picat un examen, normal ar fi fost ca în locul dumneaei să vină altcineva. Chiar și interimar! Cred că mai sunt destule cadre didactice care pot conduce o instituție de învățământ de talia Colegiului Național <Grigore Moisil>!”, ne-a declarat părintele unui elev de la “Grigore Moisil”.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administrație al inspectoratelor școlare a rezultatelor finale și transmiterea acestora la Ministerul Educației – este programată în data de 16 decembrie 2016.