Ziarul Financiar, una dintre cele mai importante publicații de business din țară, a întocmit un top al celor mai “scumpe” companii controlate exclusiv de antreprenori români, iar printre acestea se numără și trei societăți din județul Bacău.

Croco Onești, companie înființată în urmă cu 23 de ani de omul de afaceri Damian Mereu, și care activează în domeniul bunurilor de consum, ocupă un onorant loc 17 în această ierarhie, fiind cotată la nu mai puțin de 128 de milioane de euro!

În acest top, fabrica de biscuiți Croco se află într-o companie extrem de selectă, din care nu mai fac parte decât două societăți din județul Bacău: Dedeman și Aerostar.

De menționat faptul că dintre cele 25 de companii antreprenoriale românești (a căror valoare totală de piață depășește 9 miliarde de euro!) incluse în acest top, doar trei mai activează, ca și Croco, în domeniul bunurilor de consum.

Este vorba despre Romaqua Group – unul dintre principalii producători de apă minerală și băuturi răcoritoare din România, companie care deține o fabrică de îmbuteliere a apei minerale Borsec, Transavia – compania numărul unu pe piața cărnii de pui din România, deținătoarea brandului premium Fragedo, și Carpathian Springs, companie controlată de fostul acționar de la Rapid, Jean Valvis, inițiatoarea proiectului Aqua Carpatica.

Croco Onești, care este cel mai mare producător român de biscuiți și sticksuri, și-a îndeplinit anul acesta toate obiectivele propuse: a finalizat investiția de 8 milioane de euro demarată la începutul anului constând în amenajarea de noi spații de producție și depozitare și noi capacități de producție, conform spuselor contabilului-șef al companiei și, în același timp, a creat 200 de noi locuri de muncă, ajungând la un număr de 460 de salariați!