În urmă cu exact un an, un senator – buzoianul Constantin Popa – propunea ca fiecare angajat la stat sau la firme particulare să primească câte o masă caldă gratuită pe zi, fiindcă astfel îi va crește productivitatea în muncă.

Propunerea politicianului a rămas în coadă de pește – nici măcar nu a fost inițiat un proiect de lege în această direcție – dar societățile interesate să le creeze salariaților lor un cadru de muncă cât mai plăcut au început deja să acționeze.

Fabrica de biscuiți Croco – unul dintre cei mai importanți angajatori din Onești – care avea în anul 2016 un număr de 250 de salariați și este în căutarea altor 200, deoarece va pune în funcțiune o nouă linie de producție, a hotărât să le ofere acestora, începând cu 1 ianuarie 2017, o masă caldă gratuită pe zi. Pentru asta, societatea oneșteană a fost nevoită să încheie un contract cu o firmă de catering din oraș, angajații Croco beneficiind astfel de un meniu diversificat. Contează mai puțin cât cheltuie în plus societatea noastră pentru a le oferi angajaților o masă caldă pe zi, important este ca oamenii noștri să simtă satisfacție la locul de muncă, ne-a declarat Claudia Dodiță, directorul serviciului Resurse Umane din cadrul societății oneștene.

Facilitățile pe care Croco le oferă angajaților săi de la începutul acestui an nu se opresc, însă, aici. Tot de la 1 ianuarie, toți cei 250 de salariați ai societății au primit transport gratuit către serviciu și înapoi spre casă, la ieșirea din schimb. Din acest an, asigurăm transport gratuit pentru toate schimburile, ne-a mai precizat directorul de la Resurse Umane. Autobuzele Croco ajung până la Pârgărești, Cașin, Coțofănești, etc.

Dar veștile bune nu se opresc aici pentru salariații societății oneștene, pentru care, în perioada următoare, se preconizează creșteri salariale de circa 20%.  “Din datele noastre contabile, reiese că venitul minim lunar net la nivelul anului 2016 a fost de peste 1.600 de lei”, a mai precizat Claudia Dodiță. Ca urmare, venitul minim lunar al unui salariat Croco ar putea ajunge, în 2017, la 2.000 de lei net/lună.

Facilitățile oferite de Croco de la 1 ianuarie au determinat un număr de 80 de oneșteni care se aflau în căutarea unui loc de muncă să aleagă să lucreze la fabrica de biscuiți. În urma campaniei de recrutare începută încă din luna decembrie, din data de 3 ianuarie 2017 și până astăzi Croco a mai angajat un număr de 80 de persoane. Acești 80 de salariați noi se alătură celor 250 de angajați pe care societatea noastră îi avea la sfârșitul anului 2016, a conchis directorul Serviciului Resurse Umane de la Croco.

Contrar aparențelor, din cei 250 de angajați pe care societatea îi avea trecuți pe statul de plată la data de 31 decembrie 2016, 190 au o vechime de peste 3 ani la Croco. Mai mult, 80 dintre aceștia lucrează la Croco de cel puțin 15 ani!