Oneștiul aproape că nu mai contează din punct de vedere sportiv, numele propuse, astăzi, pentru marea performanță de orașul care a dat-o lumii pe Nadia Comăneci fiind extrem de puține.

Unul dintre acestea este cel al handbalistei Ștefania Jipa (împlinește 17 ani la 1 martie), care activează la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea, fiind componentă a grupei de vârstă 2000-2001. Ștefania
Jipa se numără printre cele șapte jucătoare de la centrul de la Rm. Vâlcea – fosta capitală a handbalului feminin românesc – care au fost convocate, zilele acestea, la loturile naționale de tineret și junioare.

Potrivit site-ului arenavalceana.ro, oneșteanca Ștefania Jipa, alături de Diana Ciucă, au fost convocate la lotul național de tineret al României, în timp ce restul vor merge la lotul de junioare. Dacă va confirma la tineret, Ștefania Jipa – care a ajuns în premieră la acest lot, superior categoriei ei de vârstă! – urmează să se deplaseze în Spania, unde reprezentativa României va lua parte la turneul de calificare la Campionatul European Under 19.

Ștefania este o handbalistă de reală perspectivă, care poate ajunge foarte sus. O știu de când a început handbalul, sub comanda domnului profesor Sburlan, și mi-a plăcut de la început. Cred va deveni un nume important al handbalului feminin românesc!”, ne-a declarat un obișnuit al sălilor de sport din Onești.

Ștefania Jipa poate însă evolua la fel de bine și la junioare, astfel că dacă nu va fi reținută în lotul de tineret va fi aproape sigur pe teren în cadrul turneului amical Trofeul Carpați, care va avea loc între 17-19 martie, chiar la Rm. Vâlcea, alături de echipa de junioare a României urmând să mai participe reprezentativele similare ale Norvegiei, Rusiei și Poloniei.

Oneșteanca Ștefania Jipa evoluează pe postul de pivot și este în prezent legitimată la clubul CSM București, campioana en-titre a României și deținătoarea trofeului Ligii Campionilor.