Începând cu luna iulie,  un grup de firme cu capital 100% românesc, în plină expansiune, care și-a început activitatea în Onești, în 1994, ajungând în prezent la o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro (la nivelul anului 2018) și-a mărit echipa cu doi colaboratori consultanți de cetățenie americană.

Grup Șerban Holding, companie de prestigiu care desfășoară activități în domeniile agricultură, comerț cu cereale, plante oleaginoase și leguminoase, creșterea păsărilor, panificație, patiserie-cofetărie, alimentație publică (inclusiv lanț propriu de magazine – Băcăniile Șerban), distribuție și transport, mizează începând din luna iulie a acestui an și pe experiența profesională de peste 30 de ani în domeniul agriculturii a lui James Barlow și a Veronikăi Schultz.

“Scopul colaborării presupune dezvoltarea sectorului agricol cu ajutorul tehnologiilor moderne și a unui nou departament intitulat departamentul de Cercetare și Dezvoltare în sectorul agricol”, spun reprezentanții companiei oneștene.

Cum au ajuns cei doi americani să facă parte din echipa Grup Șerban Holding?

În urma unor vizite de business în California, prin intermediul Departamentului de stat al agriculturii din SUA, am cunoscut doi consultanți profesioniști în domeniul agriculturii, care să ne ajute să dezvoltăm și să modernizăm sectorul agricol. Începând cu luna iulie cei doi colaboratori, James Barlow și Veronika Schulz, s-au mutat în România și au început colaborarea cu departamentul de agricultură Grup Șerban Holding”, explică reprezentanții Grup Șerban Holding, companie cu peste 500 de angajați la nivel național.

James Barlow și Veronika Schulz au o experiență de peste 30 de ani în domeniul agriculturii. Veronika este de origine germană, însă a trăit in Hawaii și este specialistă în domeniul compostării deșeurilor pentru solurile agricole. Datorită experienței și pasiunii, a colaborat pe acest domeniu cu Guvernul SUA și a avut proiecte pentru aproximativ 700 de clienți din Hawaii.
James este din California și din copilărie este pasionat de natură. S-a specializat în domeniul solului și a ajuns să fie un consultant leader în educația și conștientizarea Microbiologiei Solului și importanța lui în agricultura comercială.
Colaborarea Grupului Șerban Holding cu cei doi consultanți are ca scop dezvoltarea și îmbunătățirea domeniului agriculturii prin tehnologii de sustenabilitate modernă fără a lucra în exces solul pentru a produce culturi agricole de înaltă calitate.

În urma unui interviu pe Skype între mine și Grup Șerban Holding am aflat de planul strategic dorit în departamentul de agricultură și am analizat întregul proces întrebându-mă dacă sunt eu persoana potrivită care să aibă abilitățile necesare consultării și coordonării unui nou departamant în cadrul GSH, departamentul de Dezvoltare și Cercetare Agricolă. Analiza a dus la un răspuns pozitiv deoarece am înteles ceea ce se dorește și am acceptat acest parteneriat cu o durată minimă de 5 ani. 
Este un proiect foarte interesant pentru mine și sunt fericit că sunt aici, unde am găsit o echipă formidabilă. Această colaborare va fi cu siguranță una de succes deoarece ne ascultăm unii pe alții și mi se dă oportunitatea de a prezenta ideile și cunoștințele în domeniu. Practic deschiderea echipei Grup Șerban Holding pentru cunoaștere, învățare, mă ajută pe mine să îi pot ajuta eu pe ei ”, a mărturisit James Barlow. (sursa foto mare: zf.ro)