Registrul Auto Român (RAR) a verificat în primele șase luni ale anului în curs, din punct de vedere tehnic, în trafic, peste 30.000 de autovehicule din toată țara. Dintre acestea, peste 1.700 prezentau pericol iminent de accidente, se arată într-un raport al RAR.

În județul Bacău, controalele mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră au reflectat următoarea situație: din cele 1.325 de vehicule verificate, 60,23% au fost declarate neconforme, iar 105 mașini prezentau pericol iminent de accident.

1,36% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

RAR precizează că cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie.

În urma controalelor desfășurate de RAR și de Poliția Rutieră în prima jumătate a anului 2019, au fost aplicate 348 de amenzi contravenționale și au fost retrase 259 de certificate de înmatriculare.

Potrivit directorului general al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă, rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.