O casă din satul Enăchești, comuna Berești Tazlău, a ars în totalitate în urma unui incendiu izbucnit azi-noapte, în jurul orei 00.19. Pentru stingerea incendiului s-a intervenit cu trei autospeciale cu apă și spumă, două din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești și una aparținînd Punctului de Lucru Livezi. De asemene, la fața locului s-a deplasat și un echipaj SMURD.

Ajunși la fața locului, pompierii militari au constatat că era vorba despre o casă de locuit de aproximativ 100 mp, care ardea în totalitate.

După ce au stins incendiul, pompierii au stabilit că acesta a avut drept cauză focul deschis în spații închise.

Altfel, ieri după-amiază, pompierii oneșteni au intervenit în comuna Bogdănești, satul Filipești, pentru stingerea unui incendiu de vegetație, în urma căruia au ars circa 2 hectare de vegetație uscată.

Tot ieri, s-a dat alarma în comuna Agăș, unde a luat foc centrala termică de la Primăria Agăș. Incendiul, care a avut drept cauză probabilă efectul termic produs de un coș de fum neprotejat termic, a fost lichidat rapid, pagubele fiind minore (au ars circa 2 mp din acoperiș). (sursa foto: arhivă)