Compartimentul Primiri-Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal Sf. Ierarh Dr. Luca” Onești aproape că a fost sufocat în aceste zile de pacienții cu infecții respiratorii. Numai sâmbătă, 25 ianuarie, și în prima jumătate a zilei de duminică, 26 ianuarie, la CPU Onești s-au înregistrat peste 120 de pacienți cu viroze respiratorii, în special copii.

De câteva zile, în condițiile în care ne aflăm în plin sezon gripal, s-a instalat panica printre părinți, care își aduc copiii la control pentru a vedea dacă au sau nu gripă. De teamă, mulți părinți își aduc copiii la Urgență chiar și pentru o viroză banală, în loc să meargă cu ei mai întâi la medicul de familie. Așa se face că activitatea CPU Onești a fost dată peste cap de avalanșa de pacienți.

Medicii și asistentele de la Urgență au lucrat la foc continuu în ultimele zile și au făcut față cu greu numeroaselor solicitări.

Sâmbătă, 25 ianuarie, la CPU Onești s-au prezentat în jur de 70 de cazuri de copii cu viroze respiratorii, iar a doua zi, până la ora 14.00, erau deja alte 50 de cazuri. Multe dintre cazuri nu avea însă caracter urgent, fiind doar răceli banale.

Evident, din cauza supraaglomerării timpii de așteptare au crescut, situația devenind încordată și în tabăra bolnavilor.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Onești, dr. Ana Maria Băncescu, a făcut un apel ca pacienții să respecte circuitul normal, astfel încât personalul medical din cadrul CPU să poată prelua cazurile care sunt într-adevăr urgențe.