Restaurantul “La Conac”, de la intrarea în Parcul Municipal Onești, a fost scos la vânzare de către Garanti Bank, în contul unor creanțe ale patronului localului. Clădirea în care a funcționat odinioară muzeul de istorie al orașului a fost vânată de-a lungul timpului de mai mulți rechini imobiliari, până să ajungă în proprietatea moștenitorului de drept, un anume Bogdan, de loc din Bacău.

conacPrețul de pornire al licitației publice este de 211.050 euro, fiind incluse clădirea, structurată pe subsol, parter și mansardă, și terenul din spatele acesteia, unde patronul restaurantului a amenajat o terasă generoasă. Ca la orice licitație publică, cei interesați să achiziționeze imobilul și terenul aferent trebuie să depună o garanție reprezentând 10 la sută din prețul de pornire, adică 21.000 de euro.

conac-2Dosarul de executare are numărul 57/2013, iar licitația va avea loc la Piatra Neamț. Data licitației este în curs de actualizare, după cum anunță executari.com.

Restaurantul “La Conac” a făcut obiectul unui lung șir de procese, care s-au derulat în special în timpul administrației Lemnaru. La vremea respectivă se vorbea că membri de frunte ai PSD Bacău ar fi ochit acest imobil, printre numele vehiculate fiind și cel al lui Viorel Hrebenciuc. UNU PE TROTUȘ nu deține probe în acest sens, fapt pentru care informațiile de mai sus nu pot fi luate drept sigure.

Restaurantul “La Conac” a fost o casă boierească, pe care comuniștii au naționalizat-o.

Inițial, patronul restaurantului nu a dorit să facă nicio declarație pe marginea acestui subiect. Câteva minute mai târziu, bărbatul a revenit cu un telefon și cu câteva precizări scurte: “Nu sunt eu proprietar, ci mama mea. Altceva nu doresc să spun. Nu dau nicio declarație, este o casă care nu-mi aparține, este casa mamei mele”.