Neculai Găbureanu, fost director economic al Primăriei Onești timp de 17 ani și totodată unicul reprezentant al Consiliului Local în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Domeniul Public și Privat SA Onești (DPP) se pregătește să ocupe o nouă funcție publică bine remunerată.

interior-2În urma selecției de dosare pentru postul aferent funcției contractuale de execuție consilier gr. IA la instituția publică Administrația pieței, bazarului, oborului și parcări, Neculai Găbureanu a rămas singurul candidat, după ce celălalt concurent – un anume Marius Constantin Căpățână – nu a îndeplinit toate condițiile specifice de participare.

facsimil-gabureanuCum s-ar traduce mai exact postul pentru care Găbureanu a rămas să mai susțină proba scrisă și să treacă un interviu, conform procedurilor de examinare stabilite de Primăria Onești, până să-l ia efectiv în primire? Consilierul de Gr IA este un fel de șef peste tot bugetul Administrației Pieței, bazarului, oborului și parcări.

Așa stau treburile în țara asta. La vremuri noi, tot ei!”, a comentat laconic un tânăr oneștean, absolvent al Academiei de Studii Economice (ASE), din București.

La începutul lunii iulie, după ce a fost nevoit să părăsească postul de șef al Direcției Economice din cadrul Primăriei Onești, pentru că a atins vârsta de pensionare, Neculai Găbureanu a fost desemnat ca unic reprezentant al Consiliului Local Onești în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) de la DPP. Practic, din acel moment Adunarea Generală a Acționarilor a SC Domeniul Public și Privat SA Onești înseamnă Neculai Găbureanu. Găbureanu a fost votat prin vot secret de un număr de 14 consilieri locali, dintre cei 17 prezenți la ședința CL din 7 iulie 2016. Două voturi au fost împotrivă, iar un consilier local s-a abținut.

AGA de la SC Domeniul Public și Privat SA Onești ar fi putut fi alcătuită din toți cei 21 de consilieri locali aleși pe 5 iunie, dar s-a considerat că varianta cu un singur membru AGA este mai ieftină.

Reamintim că Piața Agroalimentară este și în căutarea unui director, după ce toți candidații care au luat parte la primul concurs au fost declarați respinși de către comisia de examinare.