Cazul copilul de 12 ani din Helegiu mușcat de doi câini de luptă, care a fost prezentat în exclusivitate de UNU PE TROTUȘ (click aici), prezintă aspecte zguduitoare, după ce victima a ajuns la spitalul din Onești.

Potrivit digi24.ro, părinții copilului mușcat de câinii scăpați dintr-o gospodărie din comuna Livezi îi acuză pe medicii de la Compartimentul Primiri Urgențe (CPU) din cadrul Spitalului Municipal “Sf. Ierarh Dr. Luca” din Onești de “neglijență periculoasă”.

<În urmă cu două săptămâni, copilul a fost atacat din senin de doi câini de luptă scăpați de sub supravegherea stăpânului lor. Micuțul a scăpat cu viață doar datorită unui vecin care a reușit să îi alunge pe câini. Ca și cum spaima și chinul prin care a trecut nu ar fi fost îndeajuns, copilul a fost și victima neglijenței medicilor, după cum spun părinții acestuia, citați de reporterii digi24.ro.

Mama vitregă a copilului a declarat pentru digi24.ro: “ Uitaţi cum este posibil, nişte domni doctori de la Urgenţe de la Oneşti, cum au putut să coasă acest copil cu piatră în carne! Uitaţi, dacă este posibil aşa ceva! Uitaţi cum se vede piatra! Uitaţi cum l-au curăţat, domnule, uitaţi!”

Sorin Darie, tatăl copilului, povestește cum și-a dat seama de ce a pățit fiul lui: „Am văzut că rana aia a început să se desfacă. Azi-dimineață mă jucam cu el, am văzut că iase ceva din rana copilului. Am depistat că este o piatră cât un ou de porumbel, cam așa.”

Speriați, părinții și-au dus copilul la Spitalul Județean Bacău unde i-a fost extrasă piatra din rană. Băiatul a rămas internat la Bacău pentru tratament.

Părinții copilului au declarat pentru digi24,ro că vor apela la instanță și vor face plângere și la Colegiul medicilor. La rândul său, dr. Adrian Brânzaniuc, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Onești, care a aflat de la reporterii digi24,ro de ceea ce i s-a întâmplat copilului, le-a declarat că “acest caz va face obiectul unei anchete interne”.>, scrie digi24.ro.