ERATĂ: DINTR-O REGRETABILĂ EROARE, ÎN ARTICOLUL DE FAȚĂ, CU PRIVIRE LA CEI DOI CÂINI DE LUPTĂ CARE AU MUȘCAT UN COPIL, INIȚIAL S-A PUBLICAT CĂ ACEL COPIL ESTE DIN COMUNA LIVEZI. ÎN REALITATE, ACESTA ESTE DIN COMUNA HELEGIU, DOAR CÂINII SE PRESUPUNE CĂ AR APARȚINE UNUI CETĂȚEAN DIN COMUNA LIVEZI.

 

Un copil în vârstă de 12 ani se află internat la Spitalul Municipal de Urgență Bacău cu răni multiple după ce a fost mușcat de doi câini de luptă, care ar fi scăpat dintr-o gospodărie situată vizavi de blocurile de locuințe din comuna Livezi.

Cei doi câini l-au atacat pe copil în după-amiaza zilei de vineri, pe albia râului Tazlău, acolo unde victima nefericitului incident se afla împreună cu mai mulți copii, la pescuit. Mai precis, la 100 de metri în amonte de podul de pe DN 11.

Câinii de luptă scăpaseră din gospodăria livezeanului copilului în noapte de joi spre vineri, dar stăpânul animalelor nu a reușit să dea de urma lor. “Copilul de 12 ani a fost sfârtecat pur și simplu de cei de doi câini, l-au mușcat de mâini, de picioare, de scalpul capului. Noroc că au intervenit oamenii și i-au alungat pe câini, că s-ar fi întâmplat o tragedie. Copilul se află internat la spitalul din Bacău, iar starea sa de sănătate, din câte știu, este stabilă. Copilul se află sub antibiotice, a fost bandajat acolo unde a fost mușcat, mâine (n.r. – luni, 18 septembrie) o să ajung și eu la spital să văd cum se simte”, ne-a confirmat incidental primarul comunei Helegiu, Ciprian Enea.

Alungați de oameni, câinii nu au fost reperați nici la această oră și dat fiind că sunt foarte agresivi prezintă în continuare un pericol foarte mare. Din câte se pare, câinii nu erau declarați la poliție, cum prevede legea.

Polițiștii au declanșat o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs faptele.