Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, 29 iunie, două noi avertizări COD GALBEN și COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată când încă nu au fost îndepărtate efectele produse de precipitațiile abundente din ultimele 24 de ore.

Jumătatea de vest a județului Bacău se va afla sub incidența avertismentului COD PORTOCALIU, care intră în vigoare vineri, 29 iunie, ora 15.00 și va dura până sâmbătă, 30 iunie, ora 06.00, în timp ce restul județului se va afla sub avertizare meteorologică COD GALBEN de ploi abundente (vezi hartă).

Pe de altă parte, la această oră peste 500 de gospodării din orașul Slănic Moldova nu sunt alimentate cu gaze naturale.

Torenţii şi viiturile formate în zona Slănic Moldova au făcut pagube importante în cursul nopţii de 27/28 iunie a.c. în sistemele de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice.

Un cablu de medie tensiune ce traversa râul Slănic a fost luat de ape, iar 3 stâlpi de joasă tensiune au fost rupţi, fiind întreruptă alimentarea cu energie electrică la aproximativ 500 de consumatori.

Doua conducte de gaze naturale din Slănic Moldova şi Cireşoaia au fost distruse. În cursul nopţii a fost sistată alimentarea cu gaze naturale în Slănic Moldova pentru siguranţa locuitorilor, iar în această dimineaţă după izolarea zonelor cu avarii s-a reluat distribuţia gazelor naturale pentru cea mai mare parte a consumatorilor.

Lucrările de reparaţii continuă, dar se desfăşoară cu greutate datorită precipitaţiilor abundente şi a blocării unor căi de acces”, se arată într-un comunicat al Delgaz Grid semnat de Corneliu Zaiț, directorul de comunicare al companiei.