UPDATE – 09.17: NEWS ALERT! ACCIDENT CU VICTIME LA SĂNDULENI + SITUAȚIA PRINCIPALELOR DRUMURI DIN JUDEȚ! (DETALII AICI)

ȘTIREA INIȚIALĂ

Ploile abundente de azi-noapte (vineri, 29 iunie, spre sâmbătă, 30 iunie) au făcut prăpăd în județul Bacău, zeci de persoane fiind salvate de pompierii militari băcăuani și de către jandarmi din calea apelor învolburate.

S-au înregistrat inundații în Municipiul Moinești, cartierul Văsâiești, în orașul Comănești, pe strada Unirii, și în comuna Poduri.

În urma intervenției echipajelor de pompieri în Moinești, Comănești și Poduri au fost salvate 13 persoane – 5 adulți și 8 copii. Două dintre persoanele adulte salvate din comuna Poduri suferă de probleme locomotorii”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Mai multe autoturisme au rămas blocate pe drumul Onești – Adjud, în satul Rădeana, comuna Ștefan cel Mare, din cauza apei care a acoperit carosabilul.

În urma intervenție în comuna Ștefan cel Mare, au fost salvate patru persoane adulte.

În comuna Oituz, o țeavă de gaze a fost avariată.

Două mașini au rămas blocate în apă pe strada Milcov din Bacău și a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a fi degajate.

În comuna Sănduleni, satul Sănduleni, pompierii au intervenit pentru a evacua un adult și doi copii dintr-o gospodărie inundată.

Apa a acoperit carosabilul, iar drumul Onești – Bacău este momentan blocat.

La ora 06.00 erau mai multe localități fără energie electric: Poduri, Valea Sosii, Prohozești, Cernu, Bucșești, Buleni, iar la Moinești mai multe locuințe au rămas, de asemenea, fără energie electrică.

Vom reveni cu amănunte.