Tot municipiul Bacău va avea apă cu program în ziua în care creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, din cauza unei avarii produsă la conducta de aducțiune de la Valea Uzului.

Din cauza avariei, care s-a produs în dreptul comunei Ardeoani, Compania Regională de Apă Bacău (CRAB) a anunțat că duminică, 1 aprilie, furnizarea apei potabile în municipiul Bacău se va face după programul 08.00-10.00 și 18.00-20.00.

Nina Chiper, director general al CRAB, a spus, pentru zdbc.ro, că avaria s-a produs pe tronsonul nou de aducțiune, realizat din fonduri europene în 2011 și că de lipsa apei potabile sunt afectate doar municipiul Bacău și comunele din jur. Mai mult decât atât, intervenția este destul de dificilă, din cauză că s-a produs într-o zonă destul de greu accesibilă, a mai precizat Nina Chiper, pentru aceeași sursă.

Aceasta este a doua avarie majoră care lasă Bacăul fără apă anul acesta, după cea din ianuarie, pentru remedierea căreia a fost nevoie să se lucreze aproape o săptămână.

Oneștenii se confruntau și ei foarte des cu astfel de avarii la conducta de aducțiune de la Valea Uzului, dar după preluarea serviciului public de apă și canalizare al orașului de către RAJA, acestea s-au împuținat ca prin minune.

Sursa foto: zdbc.ro