La aproape doi ani de când au produs primele volane la Onești (DETALII AICI), suedezii de la Autoliv se pregătesc să inaugureze o nouă unitate de producție în municipiul de pe Trotuș.

A doua fabrică de volane Autoliv de la Onești, în fapt o extensie a celei de pe strada Gării, va fi deschisă cel mai târziu la începutul lunii viitoare în incinta fostului ICRAL, unde până de curând au funcționat mai multe depozite.

Peste 500 de oameni din Onești și din împrejurimi lucrează în prezent în cadrul fabricii de volane Autoliv de pe strada Gării, dar prin deschiderea unității de producție situată poartă în poartă cu fabrica de pâine Panimon vor fi disponibile noi locuri de muncă.

Amenajarea celei de-a doua unități de producție Autoliv de la Onești este pe ultima sută de metri.

La această oră, firma de termopane Draglen montează geamurile la hala de producție, iar până când va fi tăiată panglica nu mai sunt de făcut decât mici finisaje.

În fabrica de pe strada Gării, Autoliv produce zilnic peste 3.600 de volane pentru unii dintre cei mai renumiți producători auto din lume, cum ar fi BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Mini Cooper, etc.

Compania Autoliv este prezentă în România din 1997, având la nivel național peste 10.000 de angajați care lucrează în fabricile din Brașov, Lugoi, Reșița, Sfântu Gheorghe și Onești.