Fabrica Autoliv de la Onești a fost inaugurată oficial în această după-amiază (n.r. – luni, 6 martie 2017). Încă de dimineață însă, la Onești s-au fabricat primele volane din cele 3.600 care se vor produce zilnic aici.

La festivitate au luat parte toți cei 96 de angajați ai fabricii Autoliv Onești din acest moment și mai multe persoane din board-ul de conducere al companiei producătoare de sisteme de siguranță auto. Care sunt, în mare, reperele fabricii de la Onești? 300 de angajați cel puțin până la sfârșitul anului, care vor lucra în două schimburi, și producerea de volane care să satisfacă pretențiile clienților Autoliv – BMW, Volkswagen, Audi, Volvo, Mini Cooper, etc. Primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, vicele Laura Abageru, city-managerul Bogdan Vasiloiu și vicepreședintele CJ Bacău, Marius Gheorghiță, au luat parte la eveniment, de asemenea.

Altfel, hala principală de producție de la Onești este ocupată în prezent doar în proporție de 20 la sută, ceea ce înseamnă că este loc destul pentru 300 de angajați și chiar mai mult.