SC DPP SA a preluat rețelele de apă și canalizare ale orașului la pachet și cu prostul obicei al celor de la SC Apă Canal SA de a sista furnizarea apei potabile pe timpul nopții. Oneștenii au sesizat deja acest lucru și au comentat în fel și chip “manevra”. Așteptăm în cursul zilei de azi reacția oficială a autorităților cu privire la acest lucru.

Bucuria oneștenilor cu privire la reluarea furnizării apei în oraș în regim permanent nu a durat decât până cu câteva ore după lăsarea întunericului. Transferul dreptului de administrare al rețelelor de apă și canalizare de la SC Apă Canal SA la SC Domeniul Public și Privat Onești SA (DPP) nu a adus cu sine și starea de normalitate pe care ne-o doream cu toții. Alții mai devreme de orele 22.00, unii la câteva minute după aceea, au sesizat că apa abia mai țârâie la robinete. Până când s-a oprit de tot, amintind de desele experiențe de acest gen trăite pe când serviciul de apă și canalizare al orașului era în administrarea SC Apă Canal SA.

cartitaSe întâmplă fix ca în filmul „Ziua Cârtiței”, când meteorologul de serviciu Phil Connors, care a fost trimis să relateze de pe teren, dintr-un cătun obscur aflat în centrul atenției o singură dată pe an, de „Ziua Cârtiței”, se trezește și constată că ziua precedentă se repetă. Și asta nu o dată, ci de mai multe ori…

Revenind la ceea ce ne doare cel mai mult, comentariile oneștenilor n-au întârziat să apară pe facebook.

“Uite apa! Dar nu mai este apa!!! Cum rămâne cu promisiunea???? – Vențel Gabriel;

“<Dragi tovarăși, vom da, vom face, vom drege> Mai țineți minte? Trăiască PSD… – Dimofte Liviu;

„De obicei o minune durează trei zile. Acum nu a durat nici măcar 12 ore. Mincinoșii!!!” – Ela Mari

Șocul a fost la fel de mare și pentru cei care au remarcat la prima oră a dimineții că apa a fost din nou oprită peste noapte.

Știți proverbul: CINE SE TREZEȘTE DE DIMINEAȚĂ DEPARTE AJUNGE? Eu m-am trezit și ce să vezi: NU AVEM APĂ…DE CE? – Miki Ungureanu.

Reporterii UNU PE TROTUȘ vor încerca să obțină cât mai devreme cu putință un punct de vedere oficial legat de această problemă a apei, care tinde să devină veșnică, de la primarul Nicolae Gnatiuc și de la directorul noului operator de apă și canalizare – SC DPP SA – Ioan Paris.