Stanleybet a închis agenția pe care o avea la parterul imobilului de pe strada Republicii nr. 4, și a plecat cu totul din Onești. Sursele UNU PE TROTUȘ susțin că principala nemulțumire a acestora era legată de încasările sub așteptări la cele două aparate de tip slot-machine, din interiorul agenției, coroborate cu chiria mare.

Dacă în București și în celelalte mari orașe din țară casele de pariuri apar ca ciupercile după ploaie, extinzându-se cu o rapiditate uimitoare, situația stă total diferit în comunitățile mici și sărace, cum este cazul Oneștiului.

După mai multe analize, Departamentul Dezvoltare din cadrul Stanleybet România, împreună cu directorul zonal, au ajuns la concluzia că agenția din Onești trebuie închisă. Acest lucru s-a întâmplat în decembrie 2016. “Nu mă așteptam. Eu eram unul dintre clienții lor fideli, pariam numai la Stanleybet. Nu știu cum mergea agenția, fiindcă nu obișnuiam să petrec mult timp acolo. Îmi făceam biletele de acasă, le plasam și apoi îmi vedeam de treaba mea”, ne-a declarat un parior.

Reporterii UNU PE TROTUȘ nu au reușit să ia legătura cu un reprezentant al Stanleybet, însă am aflat de la persoane care erau în contact direct cu operatorii agenției din Onești că încasările foarte mici la cele două aparate slot-machine au determinat închiderea punctului de lucru de pe Republicii nr. 4.

Agenția Stanleybet din Onești a funcționat o bună perioadă la parterul unui bloc de pe bulevardul Republicii, în apropiere de magazinul Flanco. Lângă “Gheuri” se mutase de circa un an, dorind să fie mai în centru. Tot la parterul imobilului de pe Republicii nr. 4, aproape unele lângă altele, mai sunt trei agenții de pariuri: Superbet, Fortuna și Casa Pariurilor. Casa Pariurilor mai are o agenție și în partea de jos a orașului, pe strada Victor Babeș, în timp ce Superbet mai deține un punct de lucru pe bulevardul Oituz.

“Din ce am înțeles, au fost unele neînțelegeri și cu proprietarul spațiului, pe marginea chiriei, acesta din urmă ar fi făcut o majorare din 2017. Inițial, cei de la Stanleybet chiar doreau să mai deschidă o agenție, lângă restaurantul Bogdanis, unde fusese Casa Pariurilor, dar și acolo nu s-au înțeles la chirie cu proprietarul spațiului, altul decât cel din perioada în care a funcționat în acea locație Casa Pariurilor. Până la urmă, au plecat de tot”, a conchis sursa noastră.

Stanleybet deține aproximativ 400 de case de pariuri în România și peste 2.000 în Europa!