Astronautul american Gene Cernan, ultimul om care a pășit pe Lună, a murit la vârsta de 82 de ani, informează Agenția Spațială NASA.

Decesul lui Eugene Andrew Cernan, pe numele său complet, a survenit luni, 16 ianuarie, acesta murind înconjurat de familie, se mai arată în anunțul făcut de cei de la NASA. Cauzele morții lui Gene Cernan nu au fost făcute publice.

Gene Cernan a fost comandantul misiunii Apollo 17, ultima expediție spațială care a dus oamenii pe Lună. Gene Cernan a pășit pe Lună pe 17 decembrie 1972. Împreună cu colegul său Harrison Schmitt, Gene Cernan a ieșit din modulul de aselenizare pe suprafața Lunii, unde au petrecut 22 de ore terestre, timp în care au parcurs aproximativ 30 de kilometri în vehiculul lunar și au adunat aproape 100 de kilograme de roci, pe care le-au adus pe Terra.

În ultimii 44 de ani, de la misiunea Apollo 17, condusă de Gene Cernan, nici un om nu a mai pus piciorul pe suprafața satelitului Terrei.

Gene Cernan era născut pe 14 martie 1934, la Chicago, și înainte de a deveni astronaut a fost ofițer al aviației Marinei SUA, unde a profesat ca inginer electrician de aeronave sau pilot de vânătoare.