(P)

Pasagerii cursei Onești – Caraclău – Bârsănești au trecut prin clipe de groază în această după-amiază, după ce autobuzul în care se aflau s-a oprit într-o pantă abruptă, la ieșirea din Caraclău spre Bârsănești, iar după câteva momente a luat-o la vale. Probabil că autobuzul ar fi ajuns în șanț, dacă nu ar fi existat parapetele de protecție de pe marginea drumului.

Din relatările martorilor, problemele ar fi apărut în momentul în care autobuzul a intrat pe o pantă abruptă, la ieșirea din Caraclău spre Bârsănești. Mașina a început să piardă din putere, apoi motorul s-a oprit, iar șoferul, disperat, a deschis ușile și ar fi strigat către pasageri: “Coborâți repede, că nu am nici frână de mână!”

Cei mai tineri au zbughit-o afară, după care mașina a luat-o ușor la vale, oprindu-se în parapetele de pe marginea drumului. Din fericire, nimeni nu a pățit nimic, însă spaima pe care au trăit-o  nu o vor uita curând.

Oamenii sunt revoltați. Aceștia susțin că mașinile care acoperă traseul Onești – Bârsănești se prezintă într-o stare tehnică deplorabilă – “o căruță e mai sigură decât autobuzele astea”. În plus, în cazul de față se poate ca autobuzul să fi cedat și din cauza supraîncărcării – martorii oculari spun că în autobuz s-ar fi urcat dublul numărului de călători maxim admis. Unde mai pui că n-a mai fost respectată nicio regulă de distanțare socială!