La data de 23 iunie a.c., în jurul orei 21.00, un bărbat de 52 de ani, din judeţul Vaslui a fost depistat de poliţişti, în localitatea Bogdan Vodă, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Franţa.

Date fiind suspiciunile că documentele autoturismului prezentate pentru control nu prezentau toate elementele de siguranţă, poliţiştii au procedat la verificarea acestora în bazele de date, situaţie în care au constatat că, atât poliţa de asigurare obligatorie, cât şi documentul care atestă inspecţia tehnică periodică sunt false.

Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Având în vedere aceste aspecte, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul având acest drept suspendat, falsificarea unui înscris oficial şi uz de fals.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)