UPDATE – 15.27: Potrivit ultimelor informații, adolescentul care a murit carbonizat avea 15 ani și era de loc din comuna Brusturoasa, pare-se satul Cuchiniș. Din relatările martorilor, acesta mai era însoțit de un prieten, împreună cu care fotografia porumbei. Tocmai din dorința de a obține un cadru extraordinar cu un porumbel, victima tragicului eveniment petrecut în gara din Onești s-a și suit pe vagonul de marfă, alegere ce avea să-i fie fatală. Printre hainele arse, anchetatorii au descoperit actul de identitate al adolescentului și o bucată arsă dintr-un abonament de călătorie CFR.

UPDATE – 14.16: Pompierii oneșteni care s-au deplasat la fața locului nu au putut interveni decât în momentul în care au primit confirmarea că linia electrică a fost scoasă de sub tensiune, în condițiile în care aceasta este alimentată cu 27.500 de volți. Echipajul prezent la fața locului a intervenit cu mijloace de primă intervenție (stingător). La locul nefericitului eveniment sunt prezente echipaje de poliție și din clipă în clipă sunt așteptați să sosească polițiștii criminaliști, care vor prelua cazul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Scene terifiante în Gara Onești, în această după-amiază (n.r. – marți, 13 noiembrie), în jurul orelor 13.15, după ce un adolescent s-a electrocutat și a ars de viu sfârșind carbonizat, în timp ce, din câte se pare, încerca să se pozeze pe un vagon al unei garnituri de tren ce era staționată pe peron.

Pompierii au intervenit cât de repede au putut, dar nu au mai putut face nimic pentru tânărul a cărui vârstă nu se cunoaște deocamdată.

Cel mai probabil, adolescentul s-a urcat pe vagonul staționat pentru a-și face o poză, moment în care s-a creat un arc electric. Adolescentul s-a aprins instantaneu.

În fotografiile surprinse de un cititor al ziarului UNU pe Trotuș se observă scena de groază, cu tânărul arzând pe vagon.

Vom reveni cu detalii.