Un elev de 15 ani, de la Liceul cu Program Sportiv din Bacău, a amenințat cu un cuțit un profesor, incident care s-a petrecut ieri, în sala de sport a unității de învățământ. Elevul a fost reținut de polițiști, iar cazul a fost preluat de Biroul Siguranță Școlară din cadrul IPJ Bacău, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase și amenințare.

„La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul.

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri”, a precizat IPJ Bacău.

Primele MĂSURI dispuse în cazul ELEVULUI din Bacău care A AMENINȚAT cu un cuțit un profesor

Conducerea IPJ Bacău a transmis următoarele cu privire la incidentul șocant de la Liceul cu Program Sportiv Bacău: „Incidentul de la Liceul cu Program Sportiv Bacău a fost raportat imediat și la Inspectoratul Școlar Judetean. Unitatea de învățământ a demarat deja propria anchetă, în paralel cu cercetarea pe care o face și Inspectoratul de Politie, căruia i-a fost solicitată intervenția de către școală. Astăzi s-a întrunit și comisia de violență de la nivelul unității de învățământ respective, pentru a stabili exact măsurile ce se impun în acest caz, iar Inspectoratul Școlar monitorizează deja în detaliu toate aceste aspecte.” (foto: imagine ilustrativă)