UPDATE – 13.18: Primele MĂSURI în cazul ELEVULUI din Bacău care A AMENINȚAT cu un cuțit un profesor – DETALII AICI

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un elev de 15 ani de la un liceu din Bacău a sărit cu cuțitul la profesorul de sport, cu care avea un dialog în contradictoriu. Incidentul șocant s-a petrecut miercuri, 19 aprilie, în sala de sport a unității de învățământ. Elevul a scos cuțitul din ghiozdan și s-a îndreptat amenințător spre profesor. Un bărbat aflat de față, cel mai probabil tot cadru didactic, a intervenit la timp evitând producerea unei tragedii.

„La data de 19 aprilie a.c., în jurul orei 13.00, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, de un bărbat, de 42 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla în incinta unei unităţi de învăţământ, ar fi intervenit să aplaneze un conflict spontan între un elev şi un cadru didactic, elevul având asupra sa un obiect înțepător.

La faţa locului, din primele verificări, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 19 aprilie a.c. un elev de 15 ani, aflându-se în sala de sport, pe fondul unor discuţii contradictorii cu profesorul, ar fi scos din rucsac un obiect înțepător şi l-ar fi ameninţat pe acesta, după care a părăsit incinta şcolii, abandonând obiectul.

Minorul a fost identificat la scurt timp de către o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 1 Poliţie și condus la sediu pentru audieri.

Cazul a fost preluat de polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară care au luat măsura reținerii tânărului de 15 ani, bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisar Cătălina Păduraru.

Din câte se pare, incidentul s-ar fi petrecut la Liceul cu Program Sportiv din Bacău.

La începutul acestei luni, o profesoară din București a trecut prin cel mai îngrozitor moment al vieții sale, după ce a fost atacată cu un cuțit de unul dintre elevii căruia îi preda.

Atacatorul femeii a fost un băiat în vârstă de 16 ani, din clasa a X-a. Femeia a fost înțepată la gât cu cuțitul, iar poliția a intervenit imediat și a luat măsuri. Iată ce se știa deja despre elevul care a făcut gestul necugetat. (foto: imagine ilustrativă)