UPDATE – 20.53: „Solicitarea pe <112> a venit la ora 18.23. A intervenit un echipaj SMURD care a găsit un bărbat ce nu prezenta semne vitale, lângă un panou electric al unui bloc. Imediat echipajul a început procedurile medicale, solicitând totodată și prezența unui echipaj cu medic din cadrul SAJ (n.r. – Serviciul de Ambulanță Județean). Din nefericire, bărbatul a fost declarat decedat. Bărbatul avea 48 de ani. Urmează să se stabilească la necropsie cauza decesului. Pentru a putea interveni, pompierii paramedici și-au luat toate măsurile de siguranță, inclusiv oprirea curentului”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

UPDATE – 19.45: Medicii SMURD și cei de pe ambulanță au încercat timp de 45 de minute să-l salveze pe bărbatul electrocutat, dar manevrele de resuscitare nu au avut sorți de izbândă. Medicii au declarat decesul bărbatului, în zonă făcându-și deja apariția și o mașină de la o societate de pompe funebre, potrivit mărturiilor unui martor ocular.

UPDATE – 19.33: Întreruperea intempestivă a energiei electrice pe mai multe străzi din zona de sus a Oneștiului nu este o pană de curent, cum s-a crezut inițial. Se pare că măsura a fost luată de lucrătorii de la distribuitorul de energie Delgaz Grid, după ce un cetățean în vârstă de 50-60 de ani s-a electrocutat în timp ce și-a făcut de treabă la tabloul electric de pe casa scării blocului în care locuia, pe strada Jupiter (lângă grădinița Magnolia). La fața locului au descins deja și mai mulți polițiști oneșteni, care au deschis o anchetă (vezi foto).

Vom reveni cu amănunte.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O pană de curent s-a produs, în urmă aproximativ jumătate de oră (n.r. – marți, 17 iulie, ora 18.35), în municipiul Onești, locuitorii de pe mai multe străzi din zona de sus a orașului fiind afectați de defecțiune.

Avaria a fost produsă de furtuna ce a precedat ploaia căzută până în urmă cu câteva minute, însă nu se cunoaște deocamdată care este natura defecțiunii și nici în cât timp ar putea fi remediată situația.

Cetățenii speră că echipele de intervenție ale Delgaz Grid vor reuși să repare defecțiunea cât mai repede, pentru a nu sta fără energie electrică mult timp.

“E vară, ni se dezgheață frigiderele și congelatoarele și ni se strică toată mâncarea”, a comentat un cetățean.

Nici semafoarele electrice din intersecțiile din zonele afectate nu mai funcționează

Vom reveni cu amănunte.