UPDATE – 20.49: “Solicitarea pe <112> a venit la ora 18.23. A intervenit un echipaj SMURD care a găsit un bărbat ce nu prezenta semne vitale, lângă un panou electric al unui bloc. Imediat echipajul a început procedurile medicale, solicitând totodată și prezența unui echipaj cu medic din cadrul SAJ (n.r. – Serviciul de Ambulanță Județean). Din nefericire, bărbatul a fost declarat decedat. Bărbatul avea 48 de ani. Urmează să se stabilească la necropsie cauza decesului. Pentru a putea interveni, pompierii paramedici și-au luat toate măsurile de siguranță, inclusiv oprirea curentului”, ne-a declarat mr. Andrei Grecu, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

UPDATE – 19.45: Medicii SMURD și cei de pe ambulanță au încercat timp de 45 de minute să-l salveze pe bărbatul electrocutat, dar manevrele de resuscitare nu au avut sorți de izbândă. Medicii au declarat decesul bărbatului, în zonă făcându-și deja apariția și o mașină de la o societate de pompe funebre, potrivit mărturiilor unui martor ocular.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Întreruperea intempestivă a energiei electrice pe mai multe străzi din zona de sus a Oneștiului nu este o pană de curent, cum s-a crezut inițial.

Se pare că măsura a fost luată special de lucrătorii de la distribuitorul de energie Delgaz Grid, după ce un cetățean în vârstă de 50-60 de ani s-a electrocutat în timp ce și-a făcut de treabă la tabloul electric de pe casa scării blocului în care locuia, pe strada Jupiter (lângă grădinița Magnolia). La fața locului au descins deja și mai mulți polițiști oneșteni, care au deschis o anchetă (vezi foto).

Sunt de asemenea prezente un echipaj SMURD și un echipaj medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean.

Vom reveni cu amănunte.