Lucian Istrate, directorul Centrului Zonal RAJA Onești, operatorul de apă din Onești, a luat parte, în această dimineață, la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, ocazie cu care a spus că dacă nu va apărea o nouă avarie pe conducta de aducțiune, municipiul Onești ar urma să fie din alimentat cu apă cel mai devreme joi dimineață.

Lucian Istrate s-a arătat consternat de ceea ce se întâmplă pe conducta de aducțiune aparținând CRAB. “Lucrez de 10 ani în acest domeniu și în niciuna din zonele de operare RAJA, că vorbim despre Țândărei, Buftea, Slobozia, nu am întâlnit o asemenea situație, să fie 6-7 avarii una după alta!”, a spus directorul centrului RAJA de la Onești.

Acesta a dezvăluit că dacă echipele RAJA nu ar fi intervenit în sprijinul CRAB, aproape sigur avaria din Parc Măgura, de la Târgu Ocna, nu ar fi fost remediată nici până în acest moment!

“Cu cei de la CRAB am colaborat foarte bine în teren. Totuși, trebuie spus că cei de la CRAB nu dispuneau nici de materiale, nici de resurse pentru a remedia avaria. Noi am comandat piesa defectă la București, noi am adus-o și tot noi am înlocuit-o. La lucrarea aceea, ei ne-au ajutat doar cu săpătoarele”, a precizat șeful RAJA de la Onești.

Acesta a mai precizat că din cauza avariilor repetate produse pe conducta de aducțiune aparținând CRAB, RAJA a fost nevoită să utilizeze chiar și o parte din rezerva de apă care se păstrează pentru stingerea incendiilor.

Nu în ultimul rând, directorul centrului RAJA de la Onești a precizat că în urma avariilor repetate produse pe conducta de aducțiune, RAJA va avea de azi o nouă abordare privind asigurarea apei în oraș. “La prima avarie, am fost informați de cei de la CRAB că remedierea ei ar dura circa 6 ore, fapt pentru care noi am considerat că nu e cazul să oprim furnizarea apei în Onești, având rezerve suficiente. Doar că lucrările au durat mult mai mult, au apărut și următoarele avarii, iar noi nu am mai reușit să refacem rezerva de apă. Trebuie să menționez că din cauza celor cinci avarii succesive și simultane nu am mai reușit să refacem rezerva de apă din cauză că societatea CRAB nu a mai pompat apă către noi. Astfel că cele două rezervoare de 10.000 de litri și cele patru de câte o mie de litri au rămas goale. La propunerea domnului city-manager, o să propun conducerii RAJA ca în momentul în care suntem informați de CRAB despre o avarie, să oprim apa temporar și să o furnizăm apa cu program.”

La ora 12.00 a fost convocată o întâlnire la Primăria Onești cu reprezentanți ai CRAB și ai Consiliului Județean Bacău.