Oneștiul este în continuare fără apă, după ce azi-noapte, în cartierul Buhoci, s-a produs o nouă avarie la conducta de aducțiune. Avaria s-a produs pe terenul unei ferme din Buhoci și a inundat curtea acesteia.

Potrivit estimărilor inginerului CRAB care coordonează lucrările, pentru remedierea avariei este nevoie de circa 8 ore, fiind nevoie de înlocuirea unei bucăți de conductă destul de mare.

Asta înseamnă că avaria va fi remediată în jurul orei 20.00, dar contează și când va ajunge piesa nouă, ce este adusă tocmai de la Constanța.

După remedierea avariei, mai sunt necesare alte cel puțin 12 ore pentru umplerea conductei de aducțiune, situație în care oneștenii ar putea avea din nou apă la robinete mâine dimineață, nu mai devreme însă de orele 08.00-09.00.

Timpul până la remedierea avariei ar fi fost și mai mare dacă nu ar fi intervenit din nou echipele RAJA, care au efectuat săpăturile în locul în care s-a produs spărtura, astfel încât lucrătorii de la CRAB să se poată apuca de treabă imediat ce au ajuns la locul intervenției.

Din experiențele nefericite trăite în ultimele zile, cel mai important lucru este însă să nu se mai producă o nouă avarie după reluarea alimentării cu apă a orașului.