La 3 zile de la debutul oficial al campaniei pentru alegerile prezidențiale, candidatul alianței USR PLUS, Dan Barna, a ajuns la Onești, pentru a se întâlni cu alegătorii. I-au fost alături deputatul USR Lucian Daniel Stanciu-Viziteu, președintele organizației oneștene a USR, Florentin Iftime, precum și membri filialei locale a partidului.

Întâlnirea lui Dan Barna cu alegătorii din Onești a durat circa jumătate de oră. Pe parcursul scurtei sale incursiuni de pe bulevardul Oituz, Dan Barna a stat de vorbă cu trecătorii, i-a întrebat de problemele cu care se confruntă și i-a îndemnat să-l voteze pe 10 noiembrie, când românii de pretutindeni sunt chemați la urne pentru a-și alege viitorul președinte.

În tot acest timp, membrii organizației locale a USR le împărțeau trecătorilor pliante.

De la Onești, candidatul USR PLUS la alegerile prezidențiale s-a deplasat, cu autocarul, la Târgu Ocna, urmând să ajungă apoi și la Moinești, Comănești și la Bacău.

Campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie a început, sâmbătă, 12 octombrie, la ora 00.00, şi se va încheia, în 9 noiembrie, la ora 7.00. În cursa electorală sunt înscrişi 14 candidaţi. Pentru prima dată, românii din străinătate vor avea la dispoziţie trei zile pentru a vota şi pot vota şi prin corespondenţă. Peste 41.000 de persoane au ales această variantă, iar plicurile cu opţiunea lor electorală trebuie să ajungă în România până în 7 noiembrie.