A fost o noapte grea pentru pompierii militari băcăuani, care s-au luptat ore în șir pentru a stinge numeroasele incendii de vegetație uscată declanșate în urma operațiunilor de igienizare a terenurilor.

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au ars aseară și azi-noapte, în urma unor incendii care s-au produs în comunele Livezi și Filipești.

De departe, cea mai dificilă intervenție a pompierilor militari a fost în comuna Filipești, satul Cotu Grosului, unde au ars aproximativ 200 de hectare de vegetație uscată. Intervenția a durat mai multe ore și a fost extrem de dificilă din cauza suprafeței întinse pe care se manifesta incendiul precum și a numărului mare de focare.

Alte două incendii de vegetație uscată s-au produs în comuna Livezi. În satul Prăjoaia au ars circa 7 hectare de vegetație uscată, iar în satul Livezi au ars alte 2 hectare.

Pompierii avertizează asupra faptului că, pe timpul arderii resturilor vegetale, cetăţenii sunt obligaţi să respecte următoarele condiții:

  • să menţină focul în perimetrul aprobat şi asigurat;
  • să supravegheze permanent zona în care efectuează arderea resturilor vegetale;
  • să asigure dotarea minimă cu mijloace de primă intervenţie;
  • să anunţe imediat S.V.S.U. al localităţii, primăria şi pompierii militari, în situaţia în care există pericolul extinderii focului în afara perimetrului aprobat.