Prefectul județului Bacău, Liviu Alexandru Miroșeanu, a convocat, vineri, 21 februarie, o nouă ședință a Unității locale de decizie din cadrul Centrului Local de Combatere a Bolilor, după ce a fost confirmat un nou focar de pestă porcină pe raza județului Bacău.  

Noul focar de pestă porcină africană a fost identificat în comuna Filipeni, satul Valea Boțului.

Potrivit datelor prezentate de directorul adjunct al Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), au fost identificați 15 porci într-o gospodărie, unul mort și 14 uciși și ecarisați în condițiile legii.
“În ședința de astăzi (n.r. – ieri), am aprobat planul de măsuri legale și specifice ce trebuie aplicat de specialiști în zona de restricție și zona de supraveghere, astfel încât să se stingă focarul și să se împiedice răspândirea bolii”, a declarat prefectul Liviu Alexandru Miroșeanu.

Alte două focare de pestă porcină fuseseră confirmate în urmă cu câteva zile, tot în comuna Filipeni, doar că în satul Slobozia, autoritățile luând atunci decizia de a interzice transportul de porci domestici pe raza județului, cu excepția tranzitului de porci pe cale rutieră fără descărcare sau oprire și cu documente legale – DETALII AICI.