De la sfârșitul lunii trecute, municipiul Onești nu mai are viceprimar, după ce Laura Abageru și-a dat demisia în urma condamnării primite într-un dosar de luare de mită (detalii AICI). Poziția de viceprimar este încă vacantă, până când consilierii locali vor alege o altă persoană.

Până atunci însă, locul Laurei Abageru în Consiliul Local Onești a fost luat de următorul pe lista ALDE la alegerile locale din 2016. Este vorba despre Ionuț Hozoi, un tânăr de 36 de ani, din Onești, care spune că a urmat cursurile Facultății „Simion Bărnuțiu” – specializarea administrație publică, din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Interesant este că Ionuț Hozoi a preluat oficial mandatul de consilier local eliberat de Laura Abageru chiar în ziua în care aceasta își serbează aniversarea!

Ionuț Hozoi este căsătorit și are 2 copii – ambii băieți – unul de 11 ani, celălalt de 4 ani.

Vizibil emoționat – în condițiile în care se află la prima experiență de acest gen, Ionuț Hozoi a depus, astăzi, jurământul de investire cu mâna pe Biblie, dar nu a dorit să facă prea multe comentarii: “Sunt încă sub imperiul emoțiilor, nu mă așteptam să ajung în această poziție. Sper să mă acomodez repede și să iau cele mai bune decizii pentru oneșteni. Mă abțin în privința celor întâmplate la nivelul organizației locale ALDE”, a spus noul consilier local al Oneștiului.

Ionuț Hozoi s-a așezat pe scaunul ocupat până luna aceasta de Mihaela Bădic-Geaboc.

Probabil că la ședința următoare, Consiliul Local Onești va redeveni complet, urmând a se completa și locul rămas liber după ce consilierei ALDE Mihaela Bădic-Geaboc i-a fost retras sprijinul politic de către partid.