Municipiul Onești nu mai are viceprimar. Laura Abageru (ALDE), care a ocupat această funcție începând din 2016 încoace, nu mai are dreptul să ocupe această poziție, în urma primirii unei condamnări într-un dosar de luare de mită, care a venit la pachet cu interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică.

Laura Abageru (foto dreapta) își va mai păstra totuși funcția până când prefectul județului Bacău va emite ordinul de revocare din funcția de viceprimar al municipiului Onești, în astfel de situații nefiind nevoie de comunicarea sentinței de către instanță.

Interesant este faptul că Laura Abageru a fost găsită vinovată și condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru că ar fi luat mită trei cutii cu bomboane și 150 de lei, pe vremea când lucra ca asistentă medicală în cadrul spitalului din Onești.

De altfel, instanța a hotărât “confiscarea de la inculpata Abageru Laura a sumei de 150 lei şi a sumei de 30 lei echivalentul a 3 cutii de bomboane”, după cum se arată în sentința din 30 octombrie 2018, la care viceprimărița a făcut recurs.

Pe 19 iunie 2019, adică acum câteva zile, s-a pronunțat sentința definitivă în dosarul în care Laura Abageru a avut calitatea de inculpat.

Curtea de Apel Bacău a decis să aplice ”inculpatei Abageru Laura pedeapsa complementară a interzicerii exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică, respectiv, potrivit art.66 alin.2 Cod penal, interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit.a şi b Cod penal, pe o durată de 2 (doi) ani” .

Noul viceprimar al Oneștiului ar trebui să se aleagă la proxima ședință ordinară, din luna iulie.

Rămâne de văzut cine va fi noul viceprimar al Oneștiului, în condițiile în care celălalt consilider local ALDE rezultat în urma scrutinului din 2016, Mihaela Bădic-Geaboc (foto stânga), și-a pierdut această calitate, după ce a fost exclusă din partid, ea luându-și de altfel rămas bun de la foștii colegi, la ședința trecută.