Un imigrant român capturat în Texas, Statele Unite, a scăpat de sub custodia agenților de la U.S. Immigration and Customs Enforcement (ICE) – agenția care se ocupă de imigrație și protecția vămilor, pe aeroportul O’Hare din Chicago. Urma să fie trimis cu avionul înapoi în România când s-a făcut nevăzut, relatează observator.tv.

Radu Anghel, în vârstă de 32 de ani, a fugit de cei doi agenți ICE după ce a cerut să folosească toaleta, anunță foxnews.com.

Fugarul a fost surprins pe camerele de vedere din aeroport, în timp ce chema un taxi pentru a fugi. În acest moment, românul se află în libertate, iar autoritățile din SUA sunt pe urmele lui.

Incidentul a avut loc pe 10 iunie 2019, cu doar 11 zile înainte ca noul primar al orașului Chicago, Lori Lightfoot, să anunțe că departamentul local de poliție nu va mai colabora cu autoritățile federale responsabile de imigrație, mai scrie sursa citată.

Suntem pe deplin conștienți de amenințarea președintelui Trump cu privire la raidurile ICE și, în răspuns, Chicago a făcut pași concreți pentru a susține comunitățile de imigranți„, a scris primarul într-o serie de mesaje pe Twitter, vinerea trecută. (sursa foto: bostonmagazine.com)