După începerea lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Trotuș de la ieșirea din Onești spre Bacău/Tg. Ocna, drumul în zonă a fost restricționat, fapt pentru care șoferilor li s-a recomandat să folosească mai multe rute ocolitoare, în funcție de destinația aleasă.

Una dintre acestea este DJ 112, care trece prin satul Tuta și face legătura între Onești și localitatea Târgu Trotuș, cu ieșire în DN 12A (Onești – Miercurea Ciuc).

Valoarea de trafic pe acest drum a crescut foarte mult după începerea lucrărilor la podul peste râul Trotuș, fiind preferată de mulți dintre șoferii care circulă pe ruta Onești – Tg. Ocna/Moinești/Comănești, în ciuda unui impediment real – faptul că podul care traversează râul Trotuș nu are decât o bandă de mers.

Șoferii se descurcă cum pot în zona podului, însă și drumul în sine, care pleacă din Onești, trece prin satul Tuta și iese în DN 12A reprezintă o capcană pentru mulți dintre ei.

Nu mai departe de aseară, probabil din cauza faptului că drumul îi era o necunoscută, un șofer care a călcat prea mult pedala de accelerație a părăsit carosabilul și s-a oprit cu mașina în lanul de porumb.

Preventiv, primarul comunei Târgu Trotuș a montat pe drumul respectiv nu mai puțin de cinci limitatoare de viteză (cunoscute în popor drept “cocoașe”), dar în continuare sunt mulți șoferi care, atunci când văd drumul liber, nu rezistă tentației de a accelera peste limita de viteză legală.

“Fac un apel către șoferii care tranzitează comuna noastră să meargă în limitele de viteză prevăzute de lege. Există în acest sens și indicatoare rutiere care limitează viteza la 30 km/oră și îi rog să le respecte semnificația, pentru că în zonă sunt foarte mulți copii, iar drumul este destul de îngust. Nu vreau să asistăm la vreo tragedie!”, a spus primarul comunei Târgu Trotuș, Adrian Forcoș.

Din fericire, deocamdată nu s-a produs decât un incident minor pe drumul dintre Tuta și Târgu Trotuș, din care nu au rezultat victime iar pagubele materiale sunt aproape neînsemnate, dar autoritățile fac apel să se respecte legea, pentru a nu deveni martorii vreunui eveniment cu consecințe mult mai grave.