Persoana internată, Ionel BARBU, care marți, 18.02.2020, a părăsit, fără drept, Centrul Educativ Târgu Ocna, a fost identificată și capturată, astăzi,18.02.2020, în jurul orei 17.00, pe raza localității Cireșoaia, de către patrula Penitenciarului Spital Tg. Ocna (ȘTIREA INIȚIALĂ AICI).

În legătură cu fapta săvârşită, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Onești . De asemenea, pentru persoana internată se va declanşa procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârșită constituie evadare, reiterăm că se pedepsește conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani.

Mulțumim pentru sprijin Poliţiei Orașului Tg. Ocna, Penitenciarului-Spital Tg. Ocna, Penitenciarului Bacău, Poliției Focșani, Penitenciarului Focșani, Școlii Naționale pentru Pregătirea Agenților de Penitenciare, personalului unității şi reprezentanţilor mass-media pentru suportul oferit în acţiunea de identificare şi capturare a persoanei internate. (comunicat de presă)