Mai mulți oneșteni care locuiesc în zona de sus a orașului, în vecinătatea clubului “Dolce Maria”, reclamă faptul că în fiecare vineri-noapte nu pot închide un ochi din cauza muzicii dată prea tare. Administratorul localului, Ionuț Chealfă, susține că clubul său nu încalcă normele prevăzute de lege sub aspectul poluării fonice și se apără cu acte.

Un cititor ne-a trimis pe adresa redacției un filmuleț făcut într-una din nopțile de vineri – de altfel singura zi din săptămână în care este deschis clubul încriminat – însoțit de următorul comentariu: “Hai să dormim… liniștiți, mulțumim celor de la club pentru fiecare spectacol de vineri seara. Așa se doarme vineri noapte în zona se sus, tresar și copiii în somn! Vi se pare normală atitudinea celor de la <Dolce Maria>, să-și bată joc de locatarii din zonă?!!!”.

Reclamațiile sunt, însă, mult mai multe, iar o parte dintre oameni au ajuns chiar și la primar cu această problemă.

Ionuț Chealfă, administratorul SC Trotușul SA, societate care deține clubul “Dolce Maria”, spune că are cunoștință de nemulțumirea oamenilor, dar că nivelul de zgomot respectă parametri permiși de lege. În acest sens, Chealfă jr. ne-a prezentat și un aviz emis de Garda de Mediu, după ce inspectorii acesteia au realizat măsurători la “Dolce Maria”, culmea!, chiar la solicitarea proprietarilor clubului.

“Măsurătorile în privința nivelului de zgomot au fost realizate încă de anul trecut, din iulie, la solicitarea noastră, pentru că și anul trecut au fost aceleași probleme. Am primit aviz favorabil, care demonstrează că nivelul decibelilor este în limitele prevăzute de lege. Prin urmare, din punctul nostru de vedere, nu există nicio problemă. Ca să nu mai zic că, spre deosebire de anul trecut, când măsurătorile oricum ieșiseră bine, acum există și un perete nou-construit, de 50 cm grosime, izolat fonic foarte bine, care diminuează zgomotul ce răzbate din interior, deci chiar nu văd unde este problema, ne-a declarat Ionuț Chealfă.

În concluzie, ce este de făcut?, l-am întrebat pe proprietarul “Dolce Maria”. “Chiar dacă noi suntem în regulă și am demonstrat că respectăm toate normele de mediu, îi înțeleg și pe oamenii care locuiesc în zonă, dar îi rog să manifeste înțelegere, pentru că acest fenomen este doar vara, și numai o zi pe săptămână. Până la urmă, tinerii oneșteni au și ei dreptul să se distreze, iar acesta este singurul club din oraș unde pot petrece nopțile”.