Fosta campioană olimpică și mondială, Andreea Răducan (33 de ani) a fost aleasă, ieri, în funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică (FRG). Din componența Comitetului Executiv al FRG face parte, începând tot de ieri, și Ingrid Istrate, directorul CSM Onești.

Gimnastica românească și-a ales, ieri, noile structuri de conducere. Candidat unic, Andreea Răducan a fost aleasă în funcția de președinte al FRG, cu unanimitate de voturi (la Adunarea Generală au fost prezenți reprezentanții a 43 din cei 51 de membri afiliați).

Din echipa Andreei Răducan va face parte și Ingrid Istrate, directorul CSM Onești, care va ocupa un post de membru în Comitetul Executiv al federației.

De-a lungul anilor, Oneștiul a mai avut o singură dată un membru în Comitetul Executiv al FRG, pe Livia Ponoran, ceea ce face cu atât mai importantă alegerea lui Ingrid Istrate în această structură.

“Mulțumesc celor care mi-au dat votul de încredere și sper că alături de Andreea, care ne-a stat în ultimii ani alături – nouă, clubului CSM Onești, am reușit să facem proiecte care au ajutat la performanțele pe care le-am obținut. Andreea ne-a susținut mereu prin fundația olimpică, ne-a susținut necondiționat, iar noi, Oneștiul, fiindcă credem în ea, o vom susține în ceea ce va urma”, ne-a declarat Ingrid Istrate.

Din Comitetul Executiv (7 membri) mai fac parte fosta mare gimnastă Gina Gogean, Angela Cacoveanu, Adrian Durlă, Olga Didilescu, Cătălin Meran și Augustin Pop, nu însă și antrenorul Nicolae Forminte, care nu a obținut numărul necesar de voturi.

Cele două posturi de vicepreședinți le-au revenit lui Dan Grecu (35 voturi) și Mariei Fumea (29), marea perdantă a scrutinului fiind băcăuanca Monica Roșu (14).

La Adunarea Generală a FRG a participat și ministrul Tineretului și Sportului, Marius Dunca.