Comercianții care până de curând își desfășurau activitatea în cadrul bazarului din Onești nu au dat buzna să-și ia un modul în “Complexul Comercial Piață”. Din cele 25 de module disponibile în zona respectivă, Primăria Onești nu a reușit să închirieze decât șapte.

În aceste condiții, Primăria Onești a anunțat că va organiza o nouă licitație publică deschisă, cu oferta în plic închis, în vederea atriburii contractelor de închiriere pentru modulele comerciale rămase libere, în număr de 18. Prețul de pornire variază între 183 și 237 de lei/lună, în funcție de locul în care este poziționat modulul, în cadrul complexului comercial. În toate cazurile, durata de închiriere este de patru ani.

“Nu se va îngrămădi nimeni să le ia, stați liniștiți! Pot să mai facă ei 10 licitații, că tot nu le dau! Sunt niște chichinețe de 10 metri pătrați, nici n-ai loc să te învârți, unde să mai ții și marfa!? Să vedem dacă o să se țină de promisiune și o să reamenajeze bazarul”, a comentat un comerciant care, după ce a fost obligat să plece din bazar, s-a mutat cu “business-ul” lângă producătorii agricoli, sub un cort.

Licitația pentru atribuirea celor 18 module comerciale situate vizavi de fostul sediu al Onedil se va organiza în data de 02 noiembrie 2016, la sediul Primăriei Onești, începând cu orele 12.00.

Bazarul din Onești a fost închis de ISU Bacău în urma incendiului produs în seara zilei de 17 septembrie.