SC Apă Canal SA Onești nu a mai virat nici un leu în conturile Companiei Regionale de Apă Bacău de la începutul acestei luni, și numai în ultimele 45 de zile societatea oneșteană a acumulat către CRAB debite de aproape 2 milioane de lei.

În această situație, directorul tehnic al CRAB, Petruș Rădulescu, avertizează că sistarea furnizării apei potabile către locuitorii municipiului Onești nu poate fi evitată: “Totuși, aceasta ar fi o măsură finală, la care nu dorim să se ajungă – a precizat Rădulescu. Nu am încasat nicio factură de la începutul lunii, iar dacă rostogolirea datoriilor va continua, nu vom avem ce face și vom adopta măcar o restricționare a furnizării apei. Până la urmă, chiar nu ne privește pe noi ce probleme au cei de la Apă Canal în rest, cu Primăria Onești sau cu oricine altcineva!”.

mihalcea-mDatoriile SC Apă Canal SA către CRAB, la data de 12 octombrie 2016, se ridicau la valoarea de 4,11 milioane de lei, ceva mai bine de 900 de mii de euro. Din cauza acestor debite, împotriva SC Apă Canal SA s-a dispus începerea procedurii de executare silită, singurul operator de apă și canalizare din municipiul Onești având și conturile blocate.

SC Apă Canal SA este parte în mai multe dosare aflate pe rolul instanțelor de judecată, cele mai multe cu Primăria Onești, cu care are o dispută mai veche pe marginea dreptului de proprietate asupra rețelei de apă și canalizare a orașului.

Tot din cauza debitelor acumulate către CRAB, în satul Tg. Trotuș a fost sistată furnizarea apei potabile pentru mai multe zile. Aceeași măsură ar fi urmat să se ia și împotriva localităților Pârgărești și Pârâul Boghii, din comuna Pârgărești, care nu respectaseră planul de reeșalonare, dar până la urmă s-a renunțat, după ce acestea și-au achitat o parte din creanțe.