Pe 11 decembrie vor avea loc alegerile parlamentare, iar Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are prevăzut un proiect prin care să combată frauda în secțiile de votare, după închiderea urnelor.

Astfel, în secțiile de votare ar urma să fie montate camere de filmare, pentru a fi surprinse absolut toate activitățile din interiorul acestora, după închiderea urnelor.

Potrivit proiectului MAI, sarcina realizării înregistrărilor audio/video va reveni operatorului de calculator din cadrul fiecărei secții de votare, iar terminalele informatice necesare  înregistrării audio/video vor fi asigurate de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS).

Se are în vedere înregistrarea audio/video neîntreruptă a tuturor procedurilor care se vor desfășura în secțiile de votare din momentul închiderii urnelor și până la părăsirea secției de votare de către membrii biroului electoral al secției de votare.

Proiectul MAI nu face altceva decât să completeze Hotărârea Guvernului privind măsurile tehnice necesare pentru buna organizare și desfășurare a alegerilor de pe 11 decembrie, când vor fi stabilite componența Camerei Deputaților și a Senatului.