Atleta Elena Andreea Panțuroiu s-a înrolat, de la începutul acestui an, în cadrul clubului CSM București, susținut masiv de Primăria Capitalei, care i-a oferit o indemnizație de trei ori mare decât îi plătea CSM Onești.

Elena Panțuroiu tocmai ce fusese desemnată “cel mai bun sportiv oneștean al anului”, în cadrul Galei Sportului Oneștean, dar această distincție, care i-a adus și un cec consistent, a contat prea puțin pentru atleta orginară din Câmpulung Muscel.

Ingrid Istrate, directorul CSM Onești, spune că nu o deranjează neapărat alegerea Elenei Panțuroiu, cât maniera în care sportiva a plecat de la club.

“O înțeleg pe fată, dorește să-și asigure și ea viitorul și dacă nu o face acum, când este tânără și la cel mai înalt nivel din punct de vedere sportiv, atunci când?! Nu există niciun club din țară care să poată concura la bani cu CSM București! Noi îi plăteam lui Panțuroiu o indemnizație de 1.800 de lei pe lună, atât puteam, iar CSM București am înțeles că-i dă în jur de 6.500 de lei. Trebuie să facem ceva, să găsim o modalitate să-i recompensăm pe sportivi la nivelul valorii lor, altfel o să-i pierdem mereu pe cei buni și nu o să mai facem în veci performanță!

Revenind la plecarea lui Panțuroiu, cum spuneam mai devreme accept faptul că a ales o ofertă mai bună, dar mă simt într-un fel trădată pentru că nu mi-a spus nimic despre ea. Mi-a ascuns faptul că se află în tratative cu CSM București, putea să-mi spună, pentru că eu cred că am o relație bună cât timp am colaborat împreună, doar nu aș fi ținut-o cu forța aici! Eforturile mele conjugate timp de șapte ani au adus-o la performanța pe care o are astăzi, ne-a declarat Ingrid Istrate.

Elena Panțuroiu era unul dintre sportivii pe care CSM Onești miza pentru Jocurile Olimpice de vară din 2020, de la Tokyo.

La ultima ediție a Campionatelor Naționale Indoor de Atletism pentru seniori, desfășurate săptămâna trecută la București, Elena Panțuroiu a câștigat titlul la național la triplusalt, cu a 3-a performanță mondială a sezonului, 14.22 metri.