Mihaela Geaboc Bădic, consilier oneștean din partea ALDE, face haz de necaz vizavi de situația în care s-a ajuns după ce Guvernul a adoptat pe “șest”, azi-noapte, ordonanța de urgență privind modificarea Codurilor penale, proiectul de urgență care vizează grațierea fiind trimis către Parlament.

“Eu zic să se repete alegerile, că mulți nu au fost pe <fază>”, sugerează Mihaela Geaboc Bădic, într-o postare pe facebook.

Redevenind serioși, fostul edil-șef al comunei Helegiu, timp de 12 ani, și-a exprimat punctul de vedere cu privire la grațierea care se pregătește încă de acum trei zile: “Nu mă pronunț pro sau contra grațierii deși, ca tot omul, am și eu un punct de vedere și o să mi-l exprim prin vot pare-se, nu vreau să dau naștere la polemici. Împărtășesc însă niște temeri față de modul cum a ajuns să se facă sau să se corecteze politica la noi în țară.

Reamintesc, pentru cei uituci, că de foarte puțin timp au fost alegerile partamentare. Atunci, cu un vot covârșitor, unii, mai motivați decât alții, au făcut ca PSD-ul să câștige detașat aceste alegeri. Promisiuni care mai de care mai frumos ambalate, nostalgia, consecvența, au făcut ca cei mai mulți dintre votanți să considere că acest partid e cel mai potrivit să-i guverneze. Bun! Ce s-a schimbat între timp? Alții, parte din cei care nu au fost la vot, au ajuns la concluzia că nu e bine și că ceea ce vrea să facă PSD-ul azi, nu era în program și trebuie taxat. Întrebare, nu era mai bine dacă mergeau la vot, nu era mai simplu? PSD era un partid nou și nu era previzibilă politica? De câte ori partidele care au guvernat România au respectat/implementat programul de guvernare propus? Poți fi atât de naiv încât să crezi că vor crește toate veniturile, se vor elimina taxele, se va spori protecția socială, va curge lapte și miere într-o Românie în care industria e la pământ și nimic nu mai merge? Poți? Și atunci, de ce ne plângem? Așa va continua politica la noi în țară, cu proteste, mitinguri, ieșiri în stradă? Așa se va proceda ori de câte ori nu ne convine ceva la o guvernare sau alta? E un motiv întemeiat sau e un moment ce trebuie fructificat? E singurul motiv? Văd că începe să devină normalitate acest mod de a reacționa la politica dâmbovițeană…

Știu că e greu să faci politică…chiar e și chiar știu! Știu că o dată ajuns acolo, chiar dacă ești cu gândul la cei care te-au trimis, trebuie să te raliezi. Unor politici sociale, naționale, europene (mai ales), altele decât cele pe care le consideri tu potrivite pentru poporul tău. Nu prea ai de ales. Dar să furnizezi muniție chiar tu, conștient și din proprie inițiativă adversarilor polici, e prea de tot, ca să nu zic altfel!…
Prin urmare,ce facem în continuare? Protestăm, guvernăm, mimăm, că nu mai înțeleg nimic?!
, a scris Mihaela Geaboc Bădic.