După modificarea Codurilor penale, curg comentariile în legătură cu această măsură ultracontroversată luată de Cabinetul Grindeanu, care a determinat, de altfel, inițierea unor proteste masive, în toate marile orașe ale țării.

Elena Pașcu Apăvăloaie, consilier local în Onești, din partea PNL, și-a expus punctul de vedere în legătură cu deciziile scandaloase luate de Guvernul Grindeanu, într-o postare pe facebook.

“Am impresia că Guvernul și-a dorit să creeze această situație. Atâta timp cât românii s-au mobilizat și au protestat împotriva încercărilor Guvernului de a adopta această ordonanță, era de așteptat ca în momentul votării acesteia să se creeze o stare de nemulțumire, de revoltă. Așa că, intenția Guvernului este clară. Dacă nu doreau sa creeze haos, mai așteptau, încercau să mai modifice proiectele și să convingă populația de utilitatea acestora… Dar cât de mare ar putea fi interesul ??? Prin această atitudine, PSD-ul a pierdut încrederea electoratului și nu mai are nicio șansă să guverneze România. Ordonanța votată mișelește, în taină, trimite România în urmă cu 30 de ani sau mai bine și aduce și grave prejudicii de imagine Partidului Social Democrat. Refuz să cred că Guvernul nu a știut și nu și-a asumat aceste consecințe. Iar argumentele Ministrului Justiției legate de practica neunitară în ceea ce privește sancționarea abuzului de serviciu, sunt de-a dreptul penibile. În România, practica neunitară este frecventă, și nu doar în ceea ce privește sancționarea abuzului de serviciu, dar dumnealui nu are cum să știe, nu este practicant. Cred că la un moment dat, vom înțelege pentru ce a fost sacrificat un partid de dragul unei dezincriminări… Poate ar trebui sa ne gândim că Guvernul a făcut doar ceea ce trebuia sa facă, doar ceea ce i s-a spus de către cei care își doresc să arunce România în haos… Și PSD-ul ne-a vândut ieftin, cum au mai făcut-o și alții de-a lungul istoriei… Vina însă aparține românilor, care parcă refuză să evolueze, votând un partid care a căpușat România postdecembristă. Trist…”, a scris Elena Pașcu Apăvăloaie, pe pagina sa de facebook.