Cei aproximativ 100 de comercianți care își desfășoară activitatea în bazarul din Onești nu vor mai fi relocați pe platoul din spatele pieței, în locul producătorilor agricoli, cum s-a tot vorbit în ultimele zile, ca măsură provizorie după ce Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a dispus eliberarea terenului respectiv și aducerea lui la forma inițială până cel târziu miercuri, 12 octombrie.

“Avem câțiva reprezentanți care țin permanent legătura cu domnul primar. Ni s-a spus că producătorii agricoli nu puteau fi scoși de-acolo și că nici nu există un alt loc în oraș care să corespundă pentru a fi amenajat conform genului de comerț pe care îl facem noi. Avem promisiuni că bazarul va fi reamenajat complet până cel mai târziu în martie, dar Dumnezeu știe ce va fi până atunci! Cert este că pentru jumătate de an vom rămâne fără singura noastră sursă de venit. Și mai vine și iarna, pe deasupra!”, ne-a explicat o doamnă care deține două module în bazarul din Onești.

“Normal că mă deranjează, păi ce-o să fac eu cu toată marfa de iarnă pe care o am pe stoc?! Am marfă de aproape un miliard (n.r. – de lei vechi), nici n-am unde să o depozitez acasă! Ni s-a spus să mergem să ne dăm marfa în târguri, dar noi nu avem marfă de târguri, avem cămăși scumpe, costume, în târguri se caută în principal lucruri ieftine, la mâna a doua”, a menționat un alt comerciant.

După incendiul produs în urmă cu două săptămâni în zona ocupată de comercianții basarabeni, bazarul din Onești a fost supus mai multor controale, atât din partea reprezentanților ISU Bacău, cât și ai celor din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC). Aceștia au dispus demolarea tuturor construcțiilor ridicate pe acel teren și eliberarea terenului. În caz contrar, comercianții vor fi evacuați cu forța, cu ajutorul jandarmilor.