Chiar dacă a fost reluată furnizarea curentului electric la RAFO, viitorul societății oneștene rămâne incert. Cei circa 400 de salariați nu au mai primit vreun ban tocmai din februarie, iar firma de pază Axa Security a cerut în instanță falimentul combinatului.

Numai față de firma de pază, RAFO a acumulat datorii care se ridică la peste jumătate de milion de euro, dar acestea nu sunt singurele creanțe ale societății oneștene.

Primăria Onești are de primit de la RAFO circa 650.000 de lei (aproximativ 150.000 de euro), reprezentând taxe și impozite neachitate și penalități.

Dacă instanța de judecată va decide deschiderea procedurii de faliment, la cererea creditorului Axa Security, atunci administrația publică locală ar avea la dispoziție până la 45 de zile pentru a se înscrie la masa credală.

Cu banii pe care îi are de recuperat de la RAFO, Primăria Onești ar putea achita ceva mai bine de două rate în contul unui credit de 6,5 milioane de euro din cele 22 de milioane de euro cheltuite în total de administrația Lemnaru pentru modernizarea sistemului de termoficare al orașului, abandonat între timp.