O să încerc să fiu scurt. “UNU pe Trotuș” este de astăzi online. Aș fi vrut să spun “și online”, doar că printul nu a mai stat în picioare.

Încercăm să-l resuscităm. Printul. Nu e ușor. Nu am ascuns nicio clipă treaba asta. Costurile unui ziar precum cel pe care l-am produs noi în perioada septembrie 2015 – 30 iunie 2016 se ridicau la 3.500 de lei pe lună! Sub această sumă nu se putea discuta! Sub banii ăștia, noi nu aveam vreun câștig.

Apoi, piața de publicitate era (și este) foarte săracă. Croco, Nevila, Băcăniile Șerban (în general, spațiul de distribuție – acordat cu generozitate, de acord!) ne-au ajutat cât au putut de mult. Și necondiționat. Au mai contribuit Instalcam, La Strada, Free Style, o clinică stomatologică a unui bun prieten de-al meu, restaurantul Bulevard și alții, îmi cer scuze dacă nu-i amintesc aici pe toți.

În rest, am primit multe strângeri de mână. DOAR CĂ STRÂNGERILE DE MÂNĂ ȘI SCHIMBURILE CALDE DE PRIVIRI NU TE AJUTĂ SĂ DESCOPERI RĂSĂRITUL. Cu atât mai puțin să-l și trăiești!

Nu știu dacă domnul care mi-a oferit șansa de a-mi face propria publicație ar fi de acord să dezvălui câți bani au “înghițit” cele 17 ediții print, plus numărul pilot. Nu l-am întrebat. Știu că e plecat, cu treburi. De aceea, mi-ar fi și greu să-l contactez. Omul nu freacă manganu’, ca mulți alții! Stă numai pe drumuri, nici nu știu când mai apucă să doarmă. În fine…

N-am să vă zic precis cât a costat “UNU pe Trotuș” până acum (calculul îl puteți face însă și singuri!). Vă pot spune însă că din banii aceia mi-aș fi putut lua azi o mașină “belea”, cum nu o să am ocazia să dețin vreodată, probabil! Ei, da! Asta ar putea fi o știre! Marius Mihalcea a devenit șofer! E pe bune. Școala de șoferi ZEBRA știe de ce! Răspund tot eu? Permiteți-mi, vă rog: FIINDCĂ VALOAREA NAȘTE VALOARE!

Așadar, avem www.unupetrotus.ro . Iar printul ar putea reveni și el. Măcar o dată pe lună și tot ar fi OK. Suntem pregătiți să nu iertăm pe nimeni!