Herman Berkovits, de 22 de ani medicul personal al premierului israelian Benjamin Netanyahu și totodată consulul onorific al României în Israel, vine într-o vizită oficială la Onești, la invitația primarului Nicolae Gnatiuc.

Herman Berkovits (foto stânga) se va afla la Onești joi, 13 aprilie, începând cu ora 11.00, ca parte a unei delegații israeliene.

Delegaţia israeliană va vizita Spitalul Municipal unde se vor purta discuţii cu conducerea şi medicii de aici, va asista la un recital de pian cu muzică clasică românească şi evreiască organizat la Biblioteca <Radu Rossetti>, iar în cadrul unei şedinţe solemne a Consiliului Local Oneşti, primarul Municipiului, ing. Nicolae Gnatiuc, va  decerna distincţia <Cheia Municipiului Oneşti> excelenţei sale  Dr. BERKOVITS HERMAN (TVICA), Consul Onorific al României în Israel”, se arată în comunicatul de presă emis de Primăria Municipiului Onești.

Herman Berkovits este specializat în pediatrie și a fost mai întâi medicul copilului lui Netanyahu, pe când actualul premier evreu era adjunctul ministrului de Externe israelian.

Herman Berkovits a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca și a plecat din România în 1975, din cauza regiumului Ceaușescu. Soția lui Berkovits Elisabeta, absolventă a Conservatorului din Cluj, a fost profesoara de pian a copiilor lui Netanyahu.