Consiliul de Administrație al SC Chimcomplex SA Borzești a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor (AGEA) pentru data de 8 mai 2017, în cadrul căreia se are în vedere dublarea capitalului social al societății.

Majorarea capitalului social al SC Chimcomplex SA Borzești, societate parte a Grupului SCR (Servicii Comerciale Române), controlat de omul de afaceri Ștefan Vuza (foto dreapta), înseamnă de fapt o dublare a acestuia, de la 170,1 milioane de lei la 340,2 milioane de lei.

Majorarea de capital se va face cu scopul de a asigura o parte din fondurile necesare cumpărării pachetului majoritar de acțiuni al Oltchim Râmnicu Vâlcea, societate de care Ștefan Vuza s-a arătat interesat să o cumpere de mai bine de doi ani.

De altfel, anul trecut pe vremea aceasta Chimcomplex SA anunța finalizarea auditării combinatului din Râmnicu Vâlcea, ca etapă a demersului de achiziționare a Oltchim.

“Cred că România merită să aibă o companie puternică în Europa, măcar în planul industriei chimice. Noi, românii, avem școli de chimie, universități de renume, și cercetători dedicați; apoi țara are resurse minerale care, decât să urmeze calea exportului, mai bine să fie procesate prin chimizare în țară. Astfel, se asigură locuri de muncă, texe pentru stat și o perspectivă mai bună pentru întreaga economie a României, spunea, acum un an, Virgiliu Băncilă, președintele Consiliului de Administrație al Chimcomplex SA.

Dacă se va reuși achiziționarea Oltchim, se are în vedere înființarea Companiei Naționale de Chimie, din care va face parte Chimcomplex și alte societăți din domeniul chimiei, aflate în portofoliul lui Șefan Vuza.

În ceea ce privește majorarea capitalului social al Chimcomplex, aceasta se va realize prin emiterea unui număr de 135 de milioane de acțiuni nominative, la prețul de 1,26 lei/bucata. Acționarii au drept de preemțiune, termenul de subscriere pentru acționarii existenți la data de înregistrare fiind de 90 de zile.